Ceramic Coatings

Lakbescherming zoals nooit tevoren!!

Ceramic Coatings of keramische coating wat houden ze juist in?

Deze coatings zijn op het gebied van lakverzegeling gewoon het beste van het beste. Er zijn enkel maar voordelen aan een keramische coating: water- en vuilafstotend, bestand tegen chemische stoffen en UV stralen, krasvaster en een significante toename in glans. Het belangrijkste bij een keramische coating is de correcte stappen volgen en een goede voorbereiding.

ChartCeramicCoating

Wat zijn nu net die keramische coatings?

Keramische coatings zijn coatings een ingrediƫnt gebruiken dat ook gebruikt wordt in het verwerken van keramiek. Keramiek staat er bekend vanwege zijn hardheid, hoe lang het goed blijft en hoe goed de weerstand ervan is tegen chemicaliƫn. Maar bij de ontwikkeling van de keramische coatings is niet gekeken naar de keramiek zelf, maar wel naar de glazuur waarmee de keramiek beschermd wordt. Neem bijvoorbeeld het bord waarop u eet. Zou uw lak het overleven als u er zoveel in sneed of met uw vork krassen maakt?
In het glazuur wordt onder anderen Siliciumoxide (SiO2) gebruikte. Deze stof is trouwens zowel in het glazuur als in keramiek zelf terug te vinden. Daarom krijgen deze coatings de naam keramische coatings. Het beval bestandsdelen die men ook kan terugvinden in keramiek.
Weetje: het hitteschild van de spaceshuttle bestaat voornamelijk uit SiO2.

Naast dat SiO2 gebruikt wordt in keramiek, is het ook een bestandsdeel voor het maken van glas. Bij het maken van glas wordt SiO2 toegevoegd om het zijn sterkte te geven, het wordt zelfs gebruikt bij het maken van zonnepanelen. SiO2 kan bijzonder goed tegen warmte, wat eraan bijdraagt dat glas hoge temperaturen kan weerstaan.
Wanneer het in de wereld van de keramiek gebruikt wordt om die harde en glanzende laag te vormen die uiteindelijk de bescherming geeft lijkt het eindproduct een beetje op een laag glas dat er zich over heeft gevormd. Hiervan komt dan ook de andere naam die we kennen voor keramische coatings en dat zijn glas coatings. Ondanks de verschillende namen, zijn het eigenlijk dezelfde producten.
In de wereld van het detailen wordt er aan de SiO2, stof nog andere vluchtige stoffen toegevoegd om onder andere de SiO2 te dragen. Wanneer de keramische coating wordt aangebracht, vervliegen de vluchtige stoffen en blijft onder andere de SiO2 achter om zich te hechten en uit te harden op de laklaag waar het op ligt.
Dit is in principe waar een keramische coating hoofdzakelijk uit bestaat en hoe belangrijk het is om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen en achteraf ervoor te zorgen dat de keramische coating op de juiste manier wordt aangebracht.

Onze coating is een High End Coating en blinkt uit in glans, duurzaamheid en zijn herstellende werking.
Deze brengen we aan onder de naam Nano Ceramic Protect.